Gaudeix del Barcelona VisualSound a Horta-Guinardó

El Festival Barcelona VisualSound, que enguany arriba a la 15a edició, és un espai d’exhibició i una plataforma de promoció per a joves artistes i creadors audiovisuals. Un certamen amb cinc modalitats de participació:

Premi Especial MAX 20. Les obres presentades pel o la director/a i/o el realitzador/a nascuts/da a partir de l’1 de gener de 1997 en qualsevol de les categories podran optar al Premi especial “MAX 20” a la millor obra. Aquest premi especial serà compatible amb els altres premis de la Secció Competició del Festival.
Del 2 al 16 de març, la ciutat de Barcelona s’omple d’activitats gratuïtes relacionades amb el Festival. A Horta-Guinardó, l’Espai Jove Boca Nord acull diverses activitats:

2 de març, a les 18.00 h: Taller: Clip’Express
Durant la setmana prèvia al festival es triarà un grup jove amb una cançó ben gravada i una idea genial per fer-ne un Clip’Express. O sigui, es realitzarà un videoclip en temps record a càrrec de Nica Fazio. Aquest videoclip tindrà l’estrena el dia 9 de març amb un mini concert del grup guanyador.

7 de març, a les 20.30 h: Projecció documental a càrrec de Laboratorio Malaka
Laboratorio Malaka presenta “Solo te he dicho guapa: reflexiones sobre el acoso sexual callejero” i “Retales, vidas de Mujeres”.
El documental “Solo te he dicho guapa, reflexiones sobre el acoso callejero” presenta una reflexió sobre l’assetjament sexual al carrer i ho fa mitjançant una sèrie de testimonis de persones (tant dones com homes) que ens expliquen les seves vivències i les seves opinions. Un documental que ens convida a reflexionar i créixer tant a les persones entrevistades com al públic assistent.
“Retales, vidas de mujeres” tracta el tema de la construcció de la identitat de ser dona, a través d’entrevistes a dones d’Horta-Guinardó.

9 de març, a les 20.30 h: Projecció i votació del Premi Públic categoria vídeoclip
Passi dels participants presentats a concurs i seleccionats per competició al premi jurat i premi públic. El visionat d’aquesta categoria està compartit entre dos centres organitzadors, així que una part dels vídeos es passaran a La Bàscula (dijous 8 de març) i l’altra part a l’Espai Jove Boca Nord (divendres 9 de març).

9 de març a les 21.30 h: Projecció taller Clip’Express + Concert Ominira
El Clip’Express és un taller de vídeoclip a càrrec de Nica Fazio, on una de les bandes dels bucs d’assaig de Boca Nord, proposa a partir d’una de les seves cançons una idea de guió per fer el seu videoclip. El resultat d’aquest taller tindrà l’estrena amb un mini concert de la banda participant del taller.

10 de març, a les 21.00 h: Espectacles audiovisuals: Atzur, Fuego i Joana Moher aka Lu
Una nit amb 3 espectacles en què el component artístic visual és primordial: Atzur, una companyia en residencia que farà una mostra del seu treball en construcció; Fuego, un trio que compta amb la improvisació com a eina visual i sonora, que utilitza l’aleatori i l’error com a arma creativa; i Joana Palacios, videomaker capaç d’hipnotitzar amb els seus paisatges i textures.

13 de març, a les 18.00 h: Nou espai de residència: SALAV Bocanord
Obrim portes i presentem el nou espai de residència. Aquest dia pots passar-hi per presentar el teu projecte i conèixer com funciona aquest espai. És un espai pensat per joves o entitats que necessiten un espai per desenvolupar el seu projecte audiovisual, ja sigui a nivell tècnic, de difusió o d’altres.

14 de març, a les 17.00 h: Espai participatiu: “Ho punxes tu!”
Aquesta tarda tu ets el DJ o VJ. A l’espai del bar es prepara una pantalla i un ordinador i a partir d’aquí, ho punxes tu! Pots posar i compartir les teves cançons preferides a partir del Youtube i veure-les i sentir-les en gran format. A càrrec de JUMP! (Espai de Trobada Jove Boca Nord).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here