Els cartells de Festa Major expliquen la història d’Horta-Guinardó

Cada barri d’Horta-Guinardó celebra la seva Festa Major, i cada Festa Major té el seu cartell. Per viure aquest esperit festiu, el Districte ha fet un recull dels millors cartells i els exposarà a la seva seu (Ronda Guinardó, 49) fins el 29 de març.

L’exposició ha estat inaugurada aquest dimarts 13 de febrer amb la presència de representants de diverses entitats dels barris, especialment de les comissions organitzadores de les festes majors. Formada per 12 plafons, un per cadascun dels nostres barris, l’exposició dona a conèixer al públic alguns dels cartells que han anunciat les festes dels barris que formen el districte al llarg de diverses dècades.

Qui visiti aquesta mostra pot viatjar en el temps des del cor del districte, descobrint curiositats sobre les festes majors, comprovant com ha anat evolucionant la societat i evidenciant els canvis estètics i de composició en els cartells. Des de l’ús d’imatges més tradicionals, reflectit en els de mitjans del segle XX, passant per les formes més simplificades dels anys 90, gairebé geomètriques, fins als dissenys més desenfadats, lluminosos i colorits, propis del segle XXI. També s’hi poden veure els canvis a nivell d’execució, de la feina feta de manera artesanal i manual s’ha passat a la que es pot fer amb innovacions tecnològiques com l’ordinador.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here