Millores a la il·luminació de diversos carrers del districte

El Pla de Renovació Integral de l’enllumenat 2018-2020, per avançar cap a una ciutat més eficient i una via pública més confortable i segura per als veïns i les veïnes, preveu remodelar les instal·lacions lumíniques de 200 carrers de la ciutat. En total, s’hi instal·laran 10.000 lluminàries noves amb leds, que aportaran més sensació de llum i seguretat a la via pública, i que suposaran un estalvi energètic d’un 5%, l’equivalent al consum elèctric d’unes 1.550 famílies.

La ciutat disposa de més de 146.000 punts de llum entre l’enllumenat viari i l’artístic. La seva finalitat és il·luminar la via pública de manera equilibrada entre la funcionalitat i l’estètica, tenint en compte els vianants, la mobilitat sostenible i el verd urbà i realçant l’arquitectura més icònica. L’enllumenat públic suposa el 20% del consum d’energia de l’Ajuntament. Amb l’aplicació del pla, el 20% del parc funcionarà amb leds, un 64% amb sodi i un 8% amb halogenurs metàl·lics, i es podrà eliminar l’ús del vapor de mercuri, el sistema més contaminant.

La prioritat del pla és renovar les instal·lacions en mal estat que ja requerien un manteniment o que s’avarien sovint, les anteriors a l’any 1976, que tenen un consum més elevat, i també les que es troben en carrers on hi ha manca de llum o on els fanals afecten l’arbrat. Les actuacions s’han decidit a partir de les necessitats detectades als districtes i es realitzaran entre principis del 2018 i la tardor del 2020.

Actuacions al districte d’Horta-Guinardó

Sant Genís
Carrer del Lledoner

Vall d’Hebron
Carrer de Jorge Manrique

Font d’en Fargues
Torrent del Carmel

Guinardó
Carrer de Vinyals

Baix Guinardó
Carrer de l’Encarnació
Carrer de Padilla
Carrer de Cartagena
Travessera de Gràcia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here