Consells per evitar robatoris

Arran de l’augment considerable dels robatoris a Barcelona, i principalment en els barris d’Horta Guinardó, us volem adreçar alguns consells que serveixen tant per evitar que els lladres entrin a les cases com per a després d’un robatori. Totes aquestes recomanacions han sigut consultades amb els Mossos d’Esquadra al Districte.

Mesures de prevenció adients pels veïns:

1.- Tingui en compte de tancar totes les portes abans de marxar de casa seva.

2.- Si pot, és millor instal·lar mesures antirobatori (càmeres, alarmes, porters automàtics…)

3.- Vigili no perdre les claus, perquè mai se sap on poden acabar.

Horta Guinardó no és el districte que més robatoris té Barcelona, malgrat tot, està a la llista de ser un dels pioners, segons els Mossos. La policia autonòmica catalana, ha explicat que reben moltes trucades dels veïns que han estat víctimes d’un robatori, i que per aquesta raó, destaquen també la importància de denunciar, perquè es pugui obrir una investigació de cada cas.

Denunciar un robatori és molt important

La policia ressalta que en els millors dels casos, la denuncia permet recuperar tot el que ha perdut l’afectat a causa d’un robatori, i a més, es castigui legalment als lladres pels seus delictes.

Si tothom denuncia, les dades dels robatoris al Districte d’Horta Guinardó, segurament serien menors que en l’actualitat, segons fonts policials.

El dia d’avui, tot i que molts veïns són víctimes de robatoris, la xifra de denúncies al districte d’Horta Guinardó es troba a nivells de l’any 2016 i 2017. Així que no oblideu de trucar al telèfon d’Emergències de Catalunya, 112.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here