Els veïns demanen salvar el Bloc 17 del barri d’Horta

L’edifici es troba concretament a la Plaça d’Eivissa del barri d’Horta, les entitats veïnals i juvenils s’han ajuntat en una plataforma que sota el nom “Defensem Bloc 17”, volen reclamar a l’Ajuntament de Barcelona que compri l’edifici on la majoria d’entitats tenen la seva seu social. L’immoble és ara mateix propietat del banc BBVA i està a punt de vendre’s, el jovent exigeix la seva compra per “seguir donant-li un ús col·lectiu” i denuncia que “el teixit associatiu del barri està en perill davant l’especulació immobiliària”.

A la mateixa plaça on es troba el mateix “bloc 17”, el passat diumenge van sortir uns 150 veïns del barri fins a arribar a l’Ajuntament del Districte, amb la representació de membres del Govern com és el cas de, Pau González, Conseller Tècnic d’Horta-Guinardó. També va fer un manifest molt contundent la Presidenta de la Coordinadora d’Horta, Roser Vallhonesta, que va reclamar defensar l’associacionisme  juvenil del barri.

Des del Districte sassegura no tenir cap notícia que la venda s’hagi materialitzat i ha demanat marge fins al 30 de novembre per trobar els 1,1 milions que val l’immoble. La plataforma apunta que l’ús veïnal era la voluntat del darrer propietari, que va donar l’edifici a la fundació Caixa Catalunya. Els veïns demanen a la Generalitat i al consistori una solució i defensar la cultura catalana, La Caixa va ser adquirida pel BBVA que ara se’l vol vendre.

*Ràdio Horta-Guinardó amb l’associanisme del Districte.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here