El conflicte veïnal pel camp de futbol de Sant Genís s’enroca

Des de fa mesos el club esportiu UD Sant Genís-Penitentes manté un conflicte obert amb els veïns i veïnes pròxims a les instal·lacions del camp de futbol a causa del soroll que provoca l’activitat dels diferents equips de l’entitat.

Per Maria F., una de les veïnes afectades, el soroll que arriba del camp es “insoportable” i per això mateix han iniciat una lluita judicial amb l’Ajuntament de Barcelona perquè s’estan superant els decibels permesos. Segons el veïnat, el Districte d’Horta-Guinardó dóna la raó a les persones afectades perquè les mesures sonomètriques superen els límits establerts per la normativa.

Segons el President de la UD Sant Genís-Penitentes, Jordi Martínez, “la situació s’està complicant perquè des de fa temps l’Ajuntament està retallant els horaris i els equips del club no poden entrenar durant el mes d’agost per culpa d’aquesta problemàtica”. El màxim dirigent de l’entitat explica que “els jugadors i jugadores estan molt contents per poder disposar d’unes instal·lacions tan modernes com les del camp de futbol de Sant Genís”. En aquest sentit, Martínez recorda que el club compta amb un total de 200 nens i 80 nenes de futbol base, a més de tenir un equip amateur a la categoria de Tercera Catalana amb l’objectiu d’anar creixent any rere any.

El Secretari tècnic, Pablo Martín, diu que la situació es força delicada amb els veïns. “Ells no volen les instal·lacions perquè ens expliquen que el camp de futbol devalua els seus habitatges”. Martín assegura que el club ja ha demanat una reunió amb els representats del Districte per millorar el conveni d’ús del camp i horaris, però tot sembla indicar que seran els jutges els qui decidiran si la UD Sant Genís-Penitentes pot continuar la seva activitat amb normalitat o haurà de respectar unes noves condicions o, fins i tot, buscar un nou recinte esportiu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here