Protesta veïnal contra les retallades en el transport públic

Unes 200 persones es van manifestar aquest passat dissabte a la plaça Sanllehy i van tallar l’Avinguda Mare de Déu de Montserrat per protestar contra les retallades del transport públic i els canvis de recorregut dels busos 24, 55 i 39. Aquesta no va ser la primera ni la darrera vegada que els veins (convocats per diverses entitats veinals dels barris La Salut, Guinardó, Carmel, Font del Fargas i Can Baró) es mobilitzen per queixar-se sobre aquest canvi.

Des de la plataforma, organitzada per aquestes entitats, asseguren que fins ara els usuaris que feien servir la linia 24 de bus (que connecta tots els barris d’Horta-Guinardó amb el centre de la ciutat) podien agafar-lo des del Paral·lel, però des de dilluns, la linia s’ha escurçat. En lloc d’arribar fins al Paral·lel, el final ara està a Plaça Catalunya.

Els veïns comenten que el fet que el fet que la linia iniciés el trajecte al Paral·lel, els permetia aprofitar les dues primeres parades abans d’arribar a plaça de Catalunya per poder disposar de més lloc lliures als busos i que ara ja no ho podran fer amb aquesta retallada del recorregut.

Els veins es queixen que aquesta linia és molt utilitzada pels turistes perquè aquests, la utilitzen per arribar fins al Parc Güell o el Turó de la Rovira.

Però aquesta no és l’última queixa dels veïns. Un altre problema que tenen els veïns és que és reprengui el projecte de la L9 de metro i que es millori la connexió del barri del Carmel a través de minibusos.

És per això, que els veïns exigeixen una reunió amb l’administració per exposar tots els dubtes sobre la planificació del transport públic que s’està fent a la zona.

El proper dijous, 5 de juliol, els veïns convoquen a les 19h una nova mobilització.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here