Casserolades a Sant Genís per fer fora els okupes del Konvento

Les festes majors de Sant Genís han estat marcades per uns enfrontaments entre un grup de veïns i els okupes de l’anomenat Konvento. Arran d’aquests enfrontaments un grup de veïns ha decidit organitzar-se per protestar pacíficament, duent a terme una casserolada cada dia durant una hora per demanar la sortida dels okupes de l’antiga masia Can Safont, que fins fa uns anys havia estat la residència de les monges de l’Església de Sant Genís.

Tot va començar divendres a la tarda quan el gos d’un home procedent del Konvento va mossegar a un nen. Segons han informat posteriorment els okupes, no era un membre de la casa si no era un viatger al qual havien fet fora, ja que també els havia causat incidències. Tot i que en aquell moment no va haver-hi cap enfrontament aquest fet no va agradar als veïns.

Del que va passar després hi ha diferents versions. El que queda clar és que un membre de la casa okupa va baixar a les festes del barri, i per algun motiu aquest va ser apallissat. A partir d’aquí, segons els membres del grup okupa, van haver-hi dos atacs d’un grup de persones que intentava entrar a la casa i es van començar a generar moments de molta tensió. Així ens ho explicava una membre del Konvento “Nosaltres volíem sortir a parlar amb ells però altres membres de la casa ens deien que ens podien fer mal i que anéssim cap a dins, va ser tot un caos”. A tot això un grup dels okupes van acabar sortint de la casa i van agredir a un home que no tenia res a veure amb la baralla que s’havia generat, el qual va patir diverses contusions. A més, l’endemà de les baralles des de les xarxes socials del Konvento i alguns CDR es va difondre un missatge en el qual es deia que havien patit un atac feixista, ja que segons s’ha informat en un comunicat del Konvento durant els atacs s’havien sentit crits de “Viva España”, “antifascistas de mierda” i similars.

Tots aquests fets va generar un malestar entre una bona part dels veïns. A més també s’ha acusat als okupes de robar o intimidar als veïns en diverses ocasions. Finalment un jove del barri, Sergi Perea, va proposar la idea de fer aquestes concentracions pacífiques per fer fora als okupes i així solucionar aquesta situació d’intranquil·litat en la qual actualment es troben molts veïns de la zona. Ell mateix explicava els motius que el van impulsar a iniciar aquestes protestes “El cap de setmana van començar a aparèixer bastants comentaris de veïns indignats. A part que estan ocupant un espai del barri, i de les agressions, també està el moviment a les xarxes socials per part dels okupes que acusen de feixistes als veïns”.

Una de les queixes dels organitzadors de les casserolades va ser la tardança en la resposta de l’associació de veïns, que fins a l’endemà de la primera casserolada no va publicar cap comunicat respecte sobre la situació que s’havia creat a partir dels fets de divendres. Xavier Civit, president de l’Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells, explicava que van fer el comunicat tan bon punt es va poder fer una reunió del col·lectiu i es va acordar la via d’actuació en assemblea.

Actualment l’Associació de veïns s’ha posat en contacte amb el govern del districte, i el passat dijous van tindre una reunió amb el consell de seguretat. El que es pretén és asseure a les dues parts implicades en aquest conflicte per negociar una possible solució. Pel moment, està previst que les casserolades continuïn.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here