Nova àrea d’esbarjo per a gossos al barri de La Teixonera

Exhibició Unitat Canina de la Guardia Urbana

Tot i la pluja que va caure el passat diumenge a la ciutat de Barcelona, al carrer de Coll i Alerton del barri de La Teixonera es va realitzar l’acte d’inauguració de la nova àrea d’esbarjo per a gossos, el qual va comptar amb una trentena de gossos que van poder gaudir d’aquestes noves instal·lacions i amb la participació de la Unitat Canina de la Guardia Urbana i l’Associació AlPerroVerde.

L’acte d’Inauguració d’aquesta àrea va comptar amb dues exhibicions: per una part, de la Unitat Canina de la Guardia Urbana i per l’altra, de l’Associació AlPerroVerde. La  Unitat Canina de la Guàrdia Urbana va exhibir un repertori d’habilitats dels seus animals, que van realitzar diverses acrobàcies, van detectar substàncies estupefaents o van fer un simulacre de reducció de delinqüents.

Pel que fa l’Associació AlPerroVerde (que treballa en l’adopció i projectes socials amb gossos) també va fer una demostració de la feina que porten a terme amb animals que són abandonats i recollits. Una de les demostracions que van fer va estar, mostrar com el gos ajudava a les persones a treure’s la roba o a donar-li algun objecte que aquella persona no pogués agafar, com el cas de les persones grans o les persones amb alguna discapacitat.

Aquesta nova àrea per a gossos compta amb jocs d’agilitat, un abeurador i nou mobiliari urbà (cadires, bancs i papereres). Aquesta nova àrea afavoreix la relació entre els animals i també entre els seus amos. La instal·lació està envoltada per una tanca per evitar la fugida dels gossos i està feta de materials que no ocasionin cap lesió a les extremitats. La seva inversió total ha estat d’uns 275.000 euros. Aquesta zona forma part del pla municipal de millora de les àrees de gossos, derivat de l’ordenança municipal de protecció, tinença i venda d’animals i el pla té com a objectiu garantir que tots els districtes de la ciutat disposin com a mínim d’una àrea d’esbarjo per a gossos d’uns 700 metres quadrats mínims, a més de crear també nous espais i millorar o ampliar els existents, sempre i quan sigui possible.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here