La por no abandona a les dones del districte

Les dones d'Horta-Guinardó no es senten segures i no veuen solucions

Font: El9nou

El violador del Cúter o el violador d’Horta són alguns dels noms que més han atemorit a les dones del districte d’Horta-Guinardó. Moltes mares tenen por del que els hi pugui passar a les seves filles quan elles també podrien ser víctimes d’una violació o un cas d’assetjament sexual.

Aquesta matinada ha sortit de la presó “el violador de la Verneda”, Gregorio Cano, qui després de ser condemnat a 167 anys de presó ha sigut alliberat després de cumplir 20, tot i el risc de reincidència. Entre les zones on pot tornar es troba el districte de Nou Barris, proper al d’Horta-Guinardó.

Les dones del districte no es senten segures davant aquest cas i demanen més seguretat en un districte on manca la seguretat de la dona per la nit. Una veïna de la Font d’en Fargues, la Blanca Andrés, no creu que el seu barri sigui segur i les últimes notícies d’avui només reafirmen els seus temors:

Però ella no és l’única que passa por en aquella zona, la Sara Paricio sempre intenta tornar acompanyada a casa, com moltes altres dones, ja que anar acompanyada d’un home és una garantia de seguretat a la nit:

De la Font d’en Fargues ens movem al barri de la Guineueta, on l’Ariadna España ha aprés a sentir-se segura tot i que de tant en quant dubta sobre la seva seguretat:

Les pujades fosques del districte són el perill més gran

A partir de les diverses declaracions trobem un factor comú i és que a les zones amb pujada, tan característiques al nostre districte, és on les dones senten més por. En aquestes zones destaca la mala il·luminació i uns carrers buits per la nit, creant així un ambient propens a robatoris i violacions. Ens ho explica l’Anna Quesada, resident a Sant Genís:

 

“Comentaris fastigosos i respostes fastiguejades”

Entre les dones amb les quals hem parlat , moltes han parlat sobre tot tipus de comentaris “fastigosos que reben als que contesten amb “respostes fastiguejades”: “Pasa por delante mio así te puedo ver bien el culo”, “tienes novio guapa?”, “vaya tetazas”… Comentaris que no fan tant mal però que les atemoreixen també.

Les dones del districte es troben en una situació delicada a causa de l’actualitat d’ara, caldrà veure quines mesures pren l’ajuntament per fer-les sentir més segures després que als consells de barri s’assegurés la seguretat però no la sensació d’aquesta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here