Presentació del projecte del nou carrer Olvan

Actual vista del carrer Olvan de Google Maps

El grup d’arquitectes encarregats del projecte van presentar la proposta de reurbanització i el disseny del nou carrer Olvan a Sant Genís dels Agudells, el passat dijous dia 26 d’abril. La reforma està inclosa dins del pla de barris que comparteixen Sant Genís i la Teixonera. Segons el plànol del nou carrer que es vol construir es constarà amb una zona únicament per als vianants i una altra de circulació a dos nivells amb zona d’aparcaments.

Presentació del nou projecte del carrer Olvan al Casal d’avis

L’obra s’iniciaria al novembre d’aquest mateix any i es faria en diferents etapes per evitar tallar el tràfic de vehicles al carrer, ja que això suposaria que alguns veïns no podrien accedir a les seves cases. Està previst que les obres durin un total de 4 mesos duran els quals se soterraran totes les línies de telèfon i elèctriques que actualment són aèries, així com fer les noves voreres i habilitar un nou enllumenat.

Un dels problemes del que es queixen els veïns és la faltade places d’aparcament que es veurà reduït a 16 places, quan actualment són 38 els vehicles que estacionen al carrer. Per això, després d’una llarga discussió entre veïns, es va proposar un nou model pel projecte amb zona de vianants i de circulació a un nivell, que en principi serviria per guanyar espai, com existeix ja al carrer Canovelles del mateix barri.

Vista de Google Maps de l’actual carrer Canovelles

Mariona Prat, cap del projecte del Pla de Barris, va declarar que s’estudiaria aquesta nova proposta i que es tornaria a presentar un nou model de carrer, però que de moment el calendari de les obres es mantindrà intacte.

A més els veïns també reclamen l’arreglament d’altres carrers de la zona alta de Sant Genís dels Agudells que es troben de forma generalitzada en bastant mal estat. Així com dels problemes actuals amb l’aparcament, un problema amb al que han de fer front la majoria de barris d’aquest districte per motiu de la seva complicada orografia que fa que la majoria de carrer siguin estrets i on no hi ha grans espais per fer aparcaments.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here