El Punt Científic Montbau organitza una xerrada sobre “Aliments que provoquen al·lèrgies”

Victòria Cardona (Cap d’Al·lergologia de l’Hospital Vall d’Hebron)

El passat dijous,26 d’abril de 2018, el Punt Científic Montbau va organitzar una xerrada sobre “Aliments que provoquen al·lèrgies” de la mà de la Cap d’Al·lergologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Victòria Cardona. A aquesta xerrada hi van assistir majoritàriament veïns del barri. Victòria Cardona va explicar quins són els aliments que provoquen al·lèrgies i quins no; com diferenciar una al·lergia provocada per aliments amb una que no és al·lèrgia alimentàri i també va remarcar que “no és el mateix una al·lèrgia que una intolerància”.

Va voler deixar clar als assistents, que és important la història clinica i que per tant aquestes proves només les fan els al·lergolegs ja que “per detectar una al.lèrgia s’ha d’anar a un al.lergòleg, altres proves no són ni fiables ni adients.. i només impliquen llençar els diners”

La Cap d’Al·lergologia de l’Hospital Vall d’Hebron, també va explicar que “les cèl·lules cutànies actuen unint-se dos anticossos de la cèl·lula i que aquesta explota generant així una reacció a la pell” i al llarg de la xerrada va anar donant resposta a tots els dubtes que els assistents a la xerrada anaven realitzant. Cardona també va ensenyar als veïns com s’aplica un tractament d’adrenalina contra un xoc anafilàctic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here