El recinte modernista de Sant Pau obre les portes per Sant Jordi

Sant Jordi és un dia especial per a Catalunya, un dia ple de roses, llibres i activitats. El districte d’Horta-Guinardó no es queda enrere i en ell podem gaudir de diferents propostes, des de les típiques paradetes repartides per tots els carrers fins els contacontes a les places.

Però una de les activitats especials del dia de Sant Jordi destacada a Horta-Guinardó és la visita gratuïta al Recinte Modernista de Sant Pau, situat al barri del Guinardó. El recinte dissenyat per Lluís Domènech i Montaner és un dels símbols del Modernisme Català que va ser inaugurat el 1930 i que fins al 2009 va funcionar com a hospital.

Normalment al recinte es fan visites guiades de pagament, però amb motiu de la diada de Sant Jordi permeten l’entrada gratuïta, tot i que sense guies. El que ens proposen és una activitat entretinguda anomenada “Sant Jordi, roses i dracs al Recinte Modernista de Sant Pau” del que es tracta és justament de buscar a Sant Jordi, les roses i els dracs que es troben al recinte.

Totes les peces que s’han de buscar són elements arquitectònics que es troben tant a les façanes com a l’interior de les sales, als capitells, a les finestres i fins i tot al sostre. Això et fa estar atent al teu voltant i t’obliga a fixar-te en els detalls típics del modernisme, que va ser un moviment que es va inspirar en les llegendes, per això trobem tantes al·lusions a Sant Jordi.

També hi ha una exposició de l’Ignasi Cristià amb una figura que representa un drac gegant fet amb fotografies de diferents obres arquitectòniques de Lluís Domènech i Montaner per commemorar la seva obra.

A més encara que no vulguis buscar a Sant Jordi, la rosa i el drac val la pena entrar a fer un tom i conèixer la història de l’edifici i del seu temps com a hospital o gaudir de l’espai obert entre els diferents edificis. Sobretot aprofitar per conèixer una mica més una part del nostre districte.

A part del dia de Sant Jordi es fan entrades gratuïtes els dies 12 de febrer, 24 de setembre i el primer diumenge de cada mes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here