“Per què seguiu fent del nostre barri el que us dóna la gana?” Consell de barri de la Vall d’Hebron

Consell de barri la Vall d'Hebron del 19 d'abril del 2018

El consell de barri de la Vall d’Hebron va ser bastant multitudinari, es van haver de posar fins i tot més cadires. Els temes que es van tractar principalment van ser la neteja del barri, la possible construcció d’un institut, proposta molt polèmica, els problemes d’aparcament i la col·locació d’una zona verda.

Tant els veïns particularment, com l’Associació de Veïns (AVV) de la Vall d’Hebron i els representants dels grups municipals van ser molt participatius, el que va generar, ja cap al final, que alguns veïns es queixessin del fet que s’havia traslladat la seva discussió (govern del districte-associació de veïns) i que només s’aconseguia generar crispació.

La neteja del barri

L’Associació de Veïns va presentar al govern del districte un dossier amb dades exhaustives de tots els problemes que té el barri i reclamen que se’ls presenti un mapa amb les freqüències de neteja dels diferents carrers, punts en les que s’està treballant segons va dir el gerent del districte, Eduard Vicente.

Segons informaven els mateixos veïns els problemes de neteja més destacats són la brutícia que tira la gent al carrer, els porcs senglars que baixen de Collserola i tomben les papereres per buscar menjar.  També destaca la falta de manteniment i neteja d’algunes zones del barri que s’han convertit en nius de rates. Moltes d’aquestes zones no es netegen actualment, ja que se suposa que són propietat de les comunitats de veïns dels edificis adjacents, per tant es vol fer un treball per delimitar qui és el propietari del terreny i la possibilitat que les comunitats puguin cedir el manteniment a l’ajuntament.

Aparcament i zona verda

El gran problema amb l’aparcament són la falta de places per acceptar tots els vehicles que vénen de fora de la ciutat i aparquen al barri per agafar el metro, a més dels treballadors de la residència sanitària.

Per això els veïns demanen que es posi zona verda d’aparcament com ja tenen la resta de barris pròxims com Montbau o Sant Genís, així es creu que es podria evitar el problema existent actualment amb els vehicles.

La construcció d’un institut al barri

És el primer cop que es presenta aquesta proposta, que va generar un rebuig unànime per part dels veïns presents al consell, ja que mai s’havia demanat la construcció d’un institut al barri i era la primera notificació que es tenia de l’existència d’aquesta proposta.

Es va decidir fer aquest projecte al barri per la manca que hi ha de places de secundària al districte i al barri, de fet aquesta problemàtica va esclatar l’any 2015 on la demanda de places de secundària va ser més elevada i aquests anys s’ha continuat amb la mateixa tendència . En aquell moment és fer una reunió de les diferents AMPES i Associacions de veïns de la zona en què es demanava una solució al problema, les queixes actuals dels veïns es refereixen al fet que en comptes de construir un nou institut el que es va demanar i s’hauria de fer és utilitzar les instal·lacions ja existents en l’IES Vall d’Hebron o Mundet per ampliar les places.

El govern es defensava recalcant la necessitat d’un institut de proximitat sense que existeixi la necessitat de creuar la ronda. Tot i això els veïns no semblen convençuts. En un principi està planificat que el projecte arquitectònic estarà acabat a l’estiu del 2019, el que significaria que l’institut no estaria acabat fins finals del 2020 o principis del 2021.

Això molesta especialment als veïns ja que tenen la sensació que l’únic que estan fent al barri és construir i construir i declaren que no volen que el seu barri es converteixi en Bellvitge. Juntament amb la previsió de la construcció de l’institut, també s’han iniciat la construcció d’habitatges dotacionals, un projecte que tampoc ha estat demanat pels veïns, el quals cada cop més tenen la sensació que el govern està fent el que ells volen i no estan escoltant als veïns. Per això el president de l’associació de veïns preguntava “Per què feu del nostre barri el que a vosaltres us dóna la gana?”

Entre altres temes que van sorgir durant el consell també va aparèixer el cobriment de la ronda, que els veïns porten demanant durant anys, tot i que amb certes reticències els veïns esperen que finalment puguin gaudir del cobriment tot i que saben que portarà anys fins que el projecte estigui completament acabat.

El consell va finalitzar gairebé tocades les deu de la nit amb un torn obert de paraula on els veïns van expressar particularment les seves queixes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here