50 Anivesari de l’arribada del metro a Horta: Un viatge històric

D'esquerra a dreta: Marius Serra, Joan Termes i Roig i Victor Valls. LAIA PATAU

Aquest dimarts 15, s’ha presentat al Foment Hortenc el llibre “50 Aniversari de l’arribada del metro a Horta” de Joan Termes i Roig. L’acte ha comptat amb l’escriptor Marius Serra, el gerent del districte, Victor Valls i l’autor del llibre.

La presentació del llibre s’ha iniciat amb unes paraules del gerent del districte, seguit per una introducció del presentador, en Marius Serra:  “Jo no puc imaginar-me un món sense metro. (…) Jo recordo que anava agafat sempre als meus pares i que després, quan era més gran, vaig començar a anar sol, a explorar.”

A continuació, Serra ha llegit unes paraules del seu pròxim llibre anomenat “La novel·la de Sant Jordi”:

 

Tot seguit, Joan Termes ha presentat el seu llibre des d’un vessant molt personal, emocionat per parlar d’un tema que li ha interessat des que va néixer el metro a Barcelona: “El metro dona per escriure moltes històries.”

Ha explicat l’origen dels noms de les estacions de metro, narrant així com totes han rebut un nom que ell considera erroni: El metro del Congrés va rebre el nom a partir de les “viviendas del congreso” i no del barri en el qual està, els Indians. El metro de Maragall estava situat als Quinze però va rebre el nom pel seu passeig. Virrei Amat va rebre el nom per la seva plaça però, tot i això, no és un barri i, finalment, Vilapicina està situat pràcticament al Turó de la Peira i no al barri de Vilapicina. Així doncs Termes i Roig tancava l’explicació dient que “Horta va ser l’únic nom que van ficar bé”.

Metro d’Horta fa 50 anys. Font: TMB

Les obres pel metro a Horta van començar el 20 de març de 1964 però no va ser fins el 5 d’octubre de 1967 que es va obrir l’estació. L’obertura no va aconseguir gaire ressò mediàtic només una gasetilla a la Vanguardia. Cinquanta anys més tard l’estació segueix pràcticament intacta i, tal i com ha dit Marius Serra, forma part de la vida dels veïns, sent així part de la identitat d’Horta.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here