Propostes molt ambicioses però insuficients al consell de barri de la Teixonera

Consell de la Teixonera 12 d'abril del 2018- Andrea Bello

El consell de la Teixonera va estar replet dels diversos projectes, com poden ser el Pla de Barris que comparteix amb Sant Genís, que proposa varies reformes dels espais urbans i  iniciatives socials, o el cobriment de la Ronda, tan demanat pels veïns de la zona.

Els veïns lluny d’estar satisfets desconfien de què totes les propostes s’acabin realitzant, ja que la legislatura finalitzarà en un any i la majoria dels projectes estan pensats per ser finalitzats en dates posteriors. I no només això sinó que encara tenen més demandes i queixes, la Teixonera ha estat un dels barris oblidats per l’ajuntament, com diuen els mateixos veïns fa ja anys que no s’inverteix en el barri, que ha anat quedant envellit i descuidat.

El Pla de Barris de la Teixonera i Sant Genís 

El pla de barris que comparteixen els barris de la Teixonera i Sant Genís dels Agudells és una gran proposta de reforma del barri articulada en quatre eixos centrals: Drets socials, Educació, Activitat econòmica i Ecologia urbana.

Els tres primers eixos compten ja amb diferents iniciatives que s’han posat en marxa com cursos de formació, una orquestra jove o un projecte de recuperació de la memòria històrica.

Per altra banda tenim l’eix d’Ecologia Urbana que té la intensió de renovar els diferents espais del barri i és el que més part del pressupost s’emporta i que encara no s’han realitzat. Dins de les propostes trobem la construcció de dues escales mecàniques noves, les obres de les escales situades al carrer Mare de Déu dels Àngels començaran duran aquest mes com també estava previst que s’iniciessin les obres de les escales del carrer dels Canadencs que s’han endarrerit fins al juny; També trobem grans iniciatives com la reforma de l’edifici històric de La Bòbila, la construcció d’una nova escola bressol i altres millores necessàries que reclamaven els veïns.

Inicialment el pla de barris comptava amb 15 milions d’euros per dur a terme accions i reformes entre els dos barris. En el consell es va presentar un nou pressupost ja amb totes les activitats i reformes urbanístiques analitzades en profunditat i el pressupost final només per al barri de la Teixonera s’ha duplicat passant de 6 milions d’euros a gairebé 11 milions, cosa que no ha fet molta gràcia als veïns ja que no entenen com ha passat això. A més es preveu que abans de finalitzar la legislatura s’haurà invertit finalment en les obres ja finalitzades i en l’inici d’algunes altres els 6 milions d’euros inicialment proposats, si finalment el pla de barri es cancel·lés al posar fi a la legislatura les reformes quedarien sense realitzar, per això l’Andreu un veí del barri demanava el compromís de totes les forces polítiques perquè es continuï amb el Pla de barris encarà que surti una altra força política en les eleccions del 2019.

El cobriment de la Ronda 

Un projecte molt ambiciós que es porta reclamant des de fa molt de temps i que ja està en marxa, encara que només en una primera fase en la qual es cobriran 180 metres, del que es preveu que més endavant seran 500 metres. El cobriment en principi finalitzarà abans de finals d’any i llavors començarà l’adaptació de l’espai per fer un passeig amb diferents zones d’esbarjo i relaxament.

Les obres, que es van començar durant els mesos d’estiu de l’any passat i es van paralitzar momentàniament, es reprendran durant el mes de maig i és possible que hi hagin certes afectacions al trànsit de la zona així com a la mateixa ronda.

 

A part de les presentacions hi ha hagut més queixes dels veïns, sobretot destaquen el canvi de les escales de ferro del costat del metro  amb les que els veïns estant molt descontents per la seva inseguretat, les queixes per la brutícia dels carrers, sobretot per les caques de gossos o les tanques que es troben des de fa deu anys al carrer Fastenrath o a la sortida del metro que segons va afirmar la Maria José veïna del barri són el mur de Berlín de la Teixonera.

Encara queda molta feina per fer al barri de la Teixonera i els veïns la reclamen com més aviat millor.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here