Consell de barri del Carmel: Molt “farem” i poc “hem fet”

D'esquerra a dreta: Pau Gónzalez (Conseller Tècnic del Districte), Elena Tarifa, Frank Pérez (Vicepresident del Consell) i Eduardo Vicente (Gerent del Districte). LAIA PATAU

El Consell de barri del Carmel ha destacat aquesta vegada pel projecte de millora de la línia 24, la seguretat dels veïns – per part dels mossos – i l’estat dels carrers del barri. Si hi ha hagut un protagonista concret, ha sigut sense cap dubte el carrer Dr. Bové, que ha sortit en més de la meitat de les intervencions dels veïns.

L’acte ha començat amb la informació i el retorn del govern sobre actuacions realitzades i/o previstes al barri, seguit dels temes de prevenció al barri del Carmel i la informació sobre les activitats comunitàries previstes. Per últim, ha sigut el torn de precs i preguntes.

L’escurçament de la línia 24, el problema principal

El conseller tècnic del districte, Pau González, ha anunciat als assistents que – a causa de l’alt nombre de turistes que circula a la línia de bus 24 – s’escurçarà el tram de la línia fins a Plaça Catalunya. D’aquesta manera, el bus no arribarà fins a Paral·lel i recollirà menys turistes a la zona cèntrica de Barcelona.

La millora ha vingut arran de les queixes que molts veïns feien a causa de no caber al bus. Tot i això, els assistents han trobat que aquesta no és la solució que busquen. Molts han demanat que la línia continuï amb el seu tram habitual, mentre que altres reivindiquen que els turistes paguin més: “L’explotació comercial d’un servei públic hauria d’estar prohibit”.

La inseguretat al barri és més un sentiment que una realitat

“No és el mateix la inseguretat al barri que el sentiment d’inseguretat” amb aquestes paraules ha començat el cap dels mossos del districte, Xavier Carabassa, la seva intervenció al Consell. Carabassa ha parlat de números alhora que ha considerat que “amb els números no poden treure la sensació d’inseguretat”. Culpa algunes xarxes socials del Carmel de crear por i inseguretat i opta per un contacte personal amb els veïns per intentar buscar solucions conjuntes.

Després dels Mossos ha sigut el torn de la Guàrdia Urbana que ha presentat les xifres dels principals requeriments del barri del Carmel: 40% de requeriments sobre el transit, un 30% de requeriments sobre la convivència, 20% en temes de seguretat i 7% en temes de viure.

 

Finalment, en el torn de precs i preguntes els veïns han realitzat tot tipus de peticions, entre aquestes destaquen les següents: El soterrament de les línies elèctriques del carrer Dr. Bové, el reforç de la línia de bus 86, la col·locació d’escales al passatge de la font de la Mulassa i l’arreglament de la Zona 0 a través dels 25M € destinats al Parc Güell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here