Les millores no arriben a la Font del Gos

L’associació de veïns de la Font del Gos reclama millores d’una vegada per totes. La barricada d’Horta, ubicada a la serra de Collserola, demana la canalització d’alguns dels carrers principals, el soterrament del cablejat elèctric i el transport del bus barri 185 a la zona.

Els veïns de la Font del Gos porten molts anys aguantant, han patit incendis pel cablejat,petites inundacions als carrers principals per la falta de canalització i, fins i tot, l’esfondrament d’algun sostre. El president de l’Associació de Veïns d’aquest petit barri, l’Enric Alifa, explica que per més que demanin les millores, els projectes que els hi aproven no són els que de veritat necessiten.

Canalització dels carrers

“En un dia de pluja, al cap de cinc minuts ja no es pot caminar per aquí” deia Alifa senyalant el carrer principal que entra a la Font del Gos. “L’aigua que baixa dels diversos carrers s’aplega aquí i la reixa que tenim no l’absorbeix tota, s’embossa”. En alguns casos, l’aigua ha arribat al mig metro, dificultant el pas dels veïns i causant un petit riu.
“Hem demanat la canalització dels carrers principals però ens diuen que no poden, que no poden treballar aquí i el mateix pel soterrament del cablejat elèctric, diuen que no poden excavar perquè és una zona natural i amb tremolors a terra“.

Soterrament del cablejat elèctric

Els cables pengen per la Font del Gos de manera baixa, són cables negres i gruixuts, agafats a petits troncs. “Hem hagut de canviar de llocs els contenidors perquè el camió de les escombraries topava amb els cables en agafar-los” diu el president de l’Associació, a més remarcant que en aquella mateixa zona va haver-hi un incendi a causa d’un cable fa dos anys.

L’únic que han fet ha sigut canviar el generador, perquè el que teníem feia anys que era il·legal i se’ns tallava la llum cada dos per tres, fregint alguns aparells nostres de tant en tant”. El nou generador que tenen es troba al costat de l’escola social, que és propietat de l’Ajuntament, i es troba envoltat de vegetació silvestre. Els veïns troben que la seva localització podria causar un incendi.

Manca de transport públic

A les portes d’aquest acollidor barri para el bus barri número 185 però no arriba a entrar a la Font del Gos. “Vam demanar que passes per aquí el bus però ens van dir que no hi havia suficient espai perquè pogués anar pel barri, tot i això per aquí ha arribat a passar un camió de bombers alhora que hi havia un cotxe aparcat a l’acera” explica un dels veïns, en Jordi Pinyol, mentre ensenya una foto d’aquell moment.

Els veïns de la Font del Gos han perdut les esperances: “Ens fiquen el caramel a la boca i ens els treuen. Ja ha passat dues vegades, jo no m’ho crec fins que vegi aquí a vint obrers treballant” diu Pinyol. Així i tot, Alifa diu que la fe és l’únic que farà al barri i als seus veïns tirar endavant.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here