L’okupació de l’escola Menéndez Pidal

Dos grups d’okupes s’han instal·lat a l’edifici que abans formava part de l’escola Menéndez Pidal, al barri de Sant Genís dels Agudells. L’escola va tancar fa sis anys deixant les seves instal·lacions sense ús a excepció d’alguns cursos esporàdics d’esports i el rodatge de la sèrie Merli de TV3.

Fa tres mesos que els grups d’okupes van entrar a l’escola. Segons fonts veïnals un dels grups forma part d’una banda de Georgians, mentre que l’altre grup ha creat el centre social El Kole.

El grup de Georgians ha causat alguns aldarulls al barri i ha protagonitzat enfrontaments amb els mossos d’esquadra, els quals han hagut d’intervenir més d’un cop per avís dels veïns. Es sospita que els membres d’aquest grup poden ser una banda organitzada dedicada als robatoris.

El col·lectiu de El Kole per la seva part tenen l’objectiu de netejar l’espai i donar-li ús per fer diferents activitats obertes a la gent de barri, que des de fa dues setmanes ja estan en marxa. Entre les activitats programades trobem classes setmanals, com per exemple ioga i circ, i activitats especials el cap de setmana amb sessions de ball, anomenades Kafeta.

També els veïns poden proposar les seves pròpies activitats i els membres del centre els hi cedeixen l’espai per fer-les, com un grup de joves que fan classes de Twerking, i l’Associació de Joves de Sant Genís que ha trobat al col·legi l’espai per fer el seu local. “La nostra intenció és créixer cada cop més, volem fer una pista de skate, un estudi de gravació i una copisteria per al barri” ha declarat un dels membres del grup okupa, Juan Pablo Alfonzo. El proper dissabte 14 d’abril faran una festa de cabaret on la seva intenció és mostrar les activitats que s’han estat fent en aquestes últimes setmanes.

L’opinió generalitzada entre els veïns és l’acceptació dels okupes sempre que es respecti a la gent del barri, per això demanen una solució per les accions violentes d’un dels col·lectius. El vicepresident de L’Associació de Veïns (A.VV.) de Sant Genís dels Agudells creu que el centre social El Kole és una possible solució per donar-li un ús a l’espai i per evitar que aquest es transformi en un niu de vandalisme; per tant per el moment des de l’Associació s’ha donat suport al projecte del centre social i s’estan buscant solucions per a poder fer fora al grup conflictiu.

 

2 COMENTARIS

  1. ELS “GEORGIANS ” SEMPRE ESTAN ROBAN , ELLS MATEIXOS O RECONEIXAN . VAN ARMATS. HI HA GENT QUE DIU QUE HAN SIGUT MILITARS, AIXO NO HO PUC CONFIRMAR.

  2. els del kole deian que las portes estarien obertes per els joves del barri. Un diumenge al matí i a sobre han posat mes reixes a la porta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here