Xerrada per mostrar l’art d’un cementiri

El passat dimecres 4 d’abril, amb motiu de l’exposició fotografica en el Centre Cívic Matas i Ramis (del 21 de març al 9 d’abril)  “El cementiri d’Horta” d’Andrés Paredes Úbeda, un apassionat del passat, que li agrada explorar, conèixer i divulgar cada història a través de la fotografia.

L’acte va tenir lloc a les 19h una xerrada sobre nou cementiris per apropar als assistents l’art que té cadascún dels cemetiris catalans. En aquesta xerrada es va incloure el cementiri d’Horta i va estar dirigida pel propi Andrés Paredes Úbeda, autor de l’exposició “El cementiri d’Horta” i per Montserrat Oliva Andrés, graduada en Història de l`Art, especialitzada en art funerari català.

En aquesta xerrada es van explicar els diferents tipus de panteons, els diferents angels, etc. En aquest acte, la historiadora Montserrat Oliva va explicar la diferència entre els cementiris catalans, el motiu pel qual està situat en aquell lloc. Oliva també va destacar els diferents aspectes dels escultors i arquitectes més importants i les diferents publicacions dels mitjans de comunicació amb més rellevància de cada època.

Montserrat Oliva, destacaba la figura dins de l’art dels cementiris catalans: “Antoni Gaudí no va fer cap obra funeraria però si va disenyar el projecte La Porta del Cementiri. Un dels seus projectes.” Oliva també va destacar el tema dels àngels: “Els àngels custodis van passar a ser àngels calamells. Una de les obres més importants que hi ha va ser la de l’escultor Isabel Smith. Un artista que va morir exiliat als Estats Units i que va acabar en un manicomi.” Entre més temes va destacar d’on venien els àngels catòlics.

Al final de l’acte, Montserrat Oliva i Andrés Paredes van respondre a les preguntes dels assitents.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here