Un Consell de barri amb moltes intencions i poques millores concretes

Els funcionaris del Districte mostren les xifres del pressupost dirigit al barri d’Horta

D'esquerre a dreta: Pau González (Conseller Tècnic del Districte), Mercedes Vidal (Regidora d'Horta-Guinardó), Roser Vallhonesta i Víctor Valls. DAVID ROMERO

El Consell del barri d’Horta ha començat donant la informació i el retorn del govern sobre actuacions realitzades i les que estan previstes per realitzar al barri.  Tot seguit, s’ha parlat dels treballs presentats a la comissió de seguiment per a la protecció dels àmbits del barri amb suspensió de llicència d’obra. En tercer lloc, han explicat l’estat de les inversions. I per finalitzar el Consell del barri el torn obert de paraules, on els veïns han pogut expressar les seves queixes, precs, preguntes i propostes.

En aquest mandat, el pressupost ha estat de 10,8 milions d’euros, només en equipament  “de pedra”, com es referia la regidora. És a dir, tot aquell equipament que és visible: instal·lacions, arranjaments… En aquest pressupost estan dins tant els diners que s’han invertit, s’estan invertint o s’invertiran.

La major part – 7,2 milions d’euros exactament – està destinada al Centre Esportiu Municipal d’Horta, ja que és una gran instal·lació que necessita una gran inversió tant per la millora com pels nous equipaments. A més, la piscina descoberta, un dels projectes de l’Ajuntament de Barcelona en el barri d’Horta, suposaria “mínim 2,2 milions d’euros”, segons la mateixa regidora.

1 milió d’euros dels pressupostos està destinat per la compra de l’anomenat Bloc 17, situat a la Plaça Eivissa, 17. La regidora ha comentat que el preu de la compra l’havien millorat del que demanaven prèviament en uns 100.000 euros aproximadament.

La resta del pressupost ha anat dirigit cap a arranjaments necessaris d’Horta, carrers mal asfaltats, carrerons amb rajoles trencades, la pavimentació de la part central de les Rieres d’Horta…

Un altre tema que s’ha tractat en la reunió, ha estat el pla de l’Ajuntament amb la Superilla Horta. En el qual es vol fer que només passin els vehicles que necessiten expressament passar, i evitar el pas dels vehicles que tallen pel centre d’Horta per poder arribar abans al túnel de la Rovira o a la Ronda de Dalt.

També es vol cartografiar adequadament el casc antic d’Horta per poder estudiar tot el barri, veure què hi ha i decidir què protegir perquè no s’enderroqui cap part de gran importància de la història del barri. Això ha comportat que des de fa uns mesos que s’han suspès obres de caràcter major per poder Queixes, precs, preguntes i propostes

En el torn de paraules, han estat sobre el CEM d’Horta, el qual els veïns consideren que té uns preus molts alts, al igual que els equipaments estan deteriorats i són deficients per la part del pressupost que se suposa que reben.

Un altre preocupant pels hortencs és la desaparició del bus 45. Tot i que la regidora Mercedes Vidal ha comentat que sí desapareixerà, però que serà substituït per busos de la nova xarxa. Del bus 185, un bus de barri, els veïns tenen queixes perquè són petits, estan fets malbé, i segons una veïna: “ encara segueix el bus que sembla una ambulància”, referint-se a què va molt ràpid. La regidora ha deixat clar que la intenció de l’Ajuntament és remodelar el 185 i substituir els busos petits per de més grans, però que això succeirà en la darrera fase de la nova xarxa de busos – exactament a la tardor -.

Ja per acabar diversos veïns i veïnes s’han queixat de l’estat actual d’alguns carrers que estan deploraves i és necessari uns arranjaments immediatament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here