Jordi Díaz: “La ciència és cultura”

Montbau engega un nou projecte per portar la ciència al barri

Foto: Jordi Díaz, professor de la UB i ideòleg del Punt Científic de Montbau

El Punt Científic, així és com s’ha anomenat el projecte, es basa en què la gent del barri tingui una idea més àmplia de la ciència i estigui més pròxima a ella.

La idea sorgeix des de l’escola de la filla d’en Jordi Díaz, professor a la UB i ideòleg del projecte, en la qual feien activitats per als alumnes amb temàtica científica. Però les activitats eren coordinades i realitzades pels pares i mares de la pròpia escola. Van tenir un gran acolliment, “unes 2/3 parts de l’escola van assistir”, comenta Jordi Díaz. Aleshores sorgeix la idea “i per què no fer-ho a nivell de barri?”, i en Jordi va parlar amb diverses associacions del barri i amb els hospitals dels voltants perquè hi col·laboressin.

El lobby d’hospitals de la Vall d’Hebron i Montbau es van apuntar en seguida al projecte, tenen un objectiu en concret, apropar la ciència a la gent. Com ens comentava en Jordi “hi ha qui pensa que la ciència és pels experts que porten bata i que el que ells diuen ja n’hi ha prou”, però ells creuen que “la ciència és cultura”, forma part del nostre dia a dia i no està demés tenir informació.

El Punt Científic està dividit en dos: una part de tallers que va dirigida als nens, on els infants poden palpar en les seves pròpies mans la ciència. L’altre part són els seminaris que van dirigits als adults. Als seminaris venen experts de l’Hospital Vall d’Hebron i d’altres llocs  per parlar, de moment, només tractaran de temes de salut. Ja han realitzat el seu primer seminari que parlava de l’Ictus, al qual van assistir unes 70 persones. Més endavant, també volen tractar temes de nanotecnologia, ja que és el tema en el qual treballa en Jordi Díaz, ideòleg del projecte.

Tenen programades activitats durant tots els mesos de l’any, a excepció de juliol i agost. Disposen de diversos espais per realitzar les diferents activitats programades com les escoles del barri i locals públics com la biblioteca.

Ara per ara, estan pendents de rebre una subvenció de l’Ajuntament de Barcelona. Van demanar-la al gener, i segons en Jordi Díaz hauria d’arribar la resolució en els pròxims dies després de Setmana Santa.

Les perspectives de futur d’en Jordi Díaz són bones i creu que tindrà bona acollida entre els veïns del barri. A més comenta que les activitats finalment estiguin conduïdes per la gent del propi barri que sigui experta. I en un futur més llunyà en Jordi voldria engegar un Punt Científic a nivell de districte, tot i que sap que és complicat.

Per obtenir més informació i seguir la programació podeu seguir el seu twitter @PCientific.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here