El Parc dels Tres Turons, un projecte en contra dels veïns

Els veïns dels Tres Turons ara per ara, no estan preocupats perquè el pla està aturat

Les cases del Turó de la Rovira. DAVID ROMERO

El parc dels Tres Turons és un projecte de parc per millorar i coordinar els parcs ja existents als Tres Turons de Barcelona: el Turó de la Rovira, el Turó del Carmel i el Turó de la Creueta del Coll. És un projecte que està vigent en el Pla General Metropolità des de 1976. L’Ajuntament de Barcelona pretén des de fa anys expropiar els veïns que viuen dins d’aquests parcs per crear un espai verd, lliure de qualsevol habitatge. El 2009 va arribar els primers problemes pels veïns quan després d’una llarga negocació desallotgessin 464 habitatges de la zona.

Els veïns que resten vivint en el Tres Turons s’oposen al trasllat i demanen a l’Ajuntament que no els molestin més. “Jo estic a gust aquí i res més, no sé està en mig de Barcelona”, aquest és el testimoni d’un dels veïns, Manolo Gámez, del Turó de la Rovira, també comenta que ell haurà d’aguantar el que li diguin, referint-se a la decisió final de l’Ajuntament.

Des de l’Associació de Veïns (AVV) del Turó de la Rovira han informat que l’alcaldessa Ada Colau volia tornar engegar el projecte però, ara per ara, aquest pla està parat. El problema resideix en la resituació dels veïns afectats, l’Ajuntament volia reubicar-los a Can Baró però els residents d’aquella zona no ho volen. També des de la mateixa AVV del Turó de la Rovira han esmentat que “no ens expropiaran, perquè ho portarem a judici i tenim advocats, així que ja veurem”. El que busquen des de l’AVV és una compensació o un històric perquè es conservin les cases i ja han consultat amb un historiador per poder tirar endavant.

No se sap si l’Ajuntament es sortirà amb la seva i si podrà expropiar les cases del Tres Turons però si se sap que els veïns lluitaran fins al final per poder quedar-se amb les seves propietats i seguir residint en aquesta zona tranquil·la i apartada del ritme frenètic de Barcelona.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here